Wie gaat de houten vloeren leggen ?

Houten vloer leggen

Parketlegger of zelf leggen houten vloeren ?


Het bekende dilemma: Wie gaat de houten vloer leggen ?

Een professionele parketlegger, de aannemer die ik zelf inhuur of u zelf als redelijke handige doe-het-zelver.

Een professionele parketlegger

Professionele parketleggers doen niets anders dan op de mooiste manier houten vloeren leggen. Het eindresultaat van het leggen van de houten vloer zal zeker het mooiste zijn. Desondanks moet een ieder wat verdienen, waardoor deze optie van het leggen van de houten vloer de duurste zal zijn. U bent daarentegen ook zeker dat mocht er iets mis gaan bij het leggen de legwerkzaamheden vaak gegarandeerd en verzekerd zijn. Dit kan zijn door de professionele parketlegger zelf of door de leverancier van de houten vloeren die deze legger heeft geadviseerd. Zeker bij wat moeilijkere situaties van het leggen van een houten vloer is het inschakelen van een professionele vloerlegger zeker te verkiezen. Voorbeelden zijn het lijmen van een houten vloer op vloerverwarming of het leggen van houten vloeren in jaren dertig woningen met mooie schuifdeuren.

Een aannemer die ik inhuur

De vraag is of de aannemer of klusjes man die u zelf inhuurt voor het leggen van de houten vloeren wel dezelfde ervaring en truckjes heeft die een professionele parketlegger wel in huis heeft. Tevens heeft u te maken het het feit dat u zelf de klusjesman inhuurt. U kunt daarom niets meer verhalen op de leverancier van de houten vloer. Alle verantwoording ligt bij u en het is de vraag of deze verantwoording wel het relatief kleine prijsverschil van het leggen van de houten vloer waard is.

U als redelijk handige doe-het-zelver

Zeker het zwevend leggen van houten vloeren kan een redelijk handige doe-het-zelver ook doen. Vaak krijgt u uitgebreide instructies voor het leggen van houten vloeren mee van de leverancier van de houten vloer. Bovendien maakt u geen schade aan de planken als u de houten vloeren zwevend legt m.b.v. spanveren. Dit i.t.t. het volverlijmen van houten vloeren op de zand-cemente dekvloer. Kortom een houten vloer is zonder veel risico prima zelf goed te leggen en u bespaart dan wel de kosten van het leggen van de houten vloer door een professionele parketlegger.

Externe Links


Interne Links


Blogoverzicht:


Klik op foto