Welk hout voor eettafel ?

hout voor eettafels eiken, kersen, noten

Welk hout voor een eettafel?


Eettafels zijn te krijgen is veel verschillende houtsoorten.

Welke houtsoort is nu het beste om te kiezen voor een eettafel ?

Tafels zijn meestal te verkrijgen in de houtsoorten: Eiken, Grenen, Vuren, Teak en Kersen.

Andere houtsoorten die minder voorkomen maar wel erg mooi zijn: Noten en Maple.

Er is dus heel veel keus in het kiezen van een houtsoort voor een eettafel.

Welke is nu het beste?

Grenen/vuren tafels

Deze tafels zijn vaak goedkoop in prijs. Grenen en vuren zijn zachtere houtsoorten en zijn snelgroeiende bomen. Omdat de prijs van grenen en vuren laag is, kiezen veel mensen een goedkope eettafel van deze houtsoort. Hier zit alleen een grote maar aan, grenen en vuren zijn zacht. Je ziet dus sneller deuken en beschadigingen in deze tafels.

Eiken tafels

Eiken is een houtsoort die veel gebruikt wordt als houten vloer, maar ook voor meubelen. Het is een harde houtsoort die makkelijk te kleuren is in welke kleur je maar wilt, van wit tot zwart van bruin tot geel/rood. Hierdoor wordt eiken veel gebruikt als houtsoort voor tafels. Eiken is harder en is daarom duurder in prijs dan een grenen of vuren tafel. De levensduur is alleen veel langer van deze tafels. Je zult hier veel minder snel butsen en beschadigingen in de tafel krijgen.

Kersen tafels

Kersen wordt ook vaak gebruikt om tafels van te maken. Deze houtsoort is wel iets zachter dan eiken, maar harder dan grenen of vuren. Door de warme rode kleur is het een veel gekozen houtsoort voor tafels

Noten tafels

Noten heeft een hele warme donkerbruine kleur. De tekening van het hout bij noten zijn erg mooi en aanwezig. Hierdoor krijg u een unieke tafel. De prijs van noten is duurder dan eiken en schommelt erg in prijs door de dollar/euro koers.

Maple tafels

Maple is een hele lichte houtsoort met een fijne nerf. Het is qua hardheid te vergelijken met noten en kersen. Deze tafel heeft altijd een lichte tot warm gele kleur.

Externe Links


Interne Links


Blogoverzicht:


Klik op foto