grenen vloeren, lage prijs

grenenvloeren.net

grenenvloeren.net


Grenen houten vloeren, massief hout vaak goedkoper dan laminaat

Grenen vloeren behoren tot de meest gebruikte houten vloeren in Nederland.

Dit komt door het feit dat grenen vloeren prima eigenschappen hebben voor een houten vloer, maar zeker ook omdat grenen vloeren relatief laag in prijs aangeboden worden.

Een grenenvloer ligt soms nog onder de prijs van een laminaat houten vloer, terwijl u wel echt massief hout in uw woning heeft liggen.

Grenen vloer

Wel is het zo dat grenen vloeren vrijwel altijd aangeboden worden met noesten. Ook is het zo dat grenen vloeren wat zachter zijn dan bijvoorbeeld eiken vloeren. U moet dus niet al te bang zijn voor een deukje in de grenen vloer.

Grenen vloeren worden in de regel zwevend gelegd m.b.v. spanveren. Dit is voor vrijwel iedere redelijk handige doe-het-zelver prima te doen.

Grenen vloeren zijn zowel onbehandeld te verkrijgen als reeds door de fabrikant in een bepaalde oliekleur geolied.

Een onbehandelde grenen vloer moet u daarom zelf nog in de olie zetten. Omdat dit de laagste kosten meebrengt en heel goed te doen is, is dit nog altijd erg populair.

Wel moet u oppassen voor zogenaamde "Declasse" grenen vloeren. Dit zijn door de franse zagerij afgekeurde planken die tegen een lagere prijs op de Nederlandse markt worden aangeboden.

U moet u echter wel realiseren dat deze planken niet voor niets zijn afgekeurd.

Het extra zaagverlies en het niet passen van de planken of de open noesten maken echter dat uw grenen vloer uiteindelijk duurder en minder mooi gaat worden dan bij een normale rustieke grenen vloer.

grenen vloeren


Belangrijkste pagina's
grenen vloeren

Klik op de afbeelding voor directe toegang tot bovenstaande site