massieve houten vloer, lameparket houten vloer

houtenvloer.biz

houtenvloer.biz


Massieve houten vloer of lamelparket houten vloer ?

U kunt voor uw houten vloer kiezen uit:

  • 1. Massieve houten vloer

  • 2. Lamelparket houten vloer

houten vloer opslag hout

Of u gaat kiezen voor een massieve houten vloer of een lamelparket houten vloer hangt af van budget, de door u gewenste uitstraling van de houten vloer, de verwachte levensduur van de houten vloer en natuurlijk van de plaats waar de houten vloer komt te liggen.

Budget voor houten vloer

Een lamelparket houten vloer is lager in prijs, wanneer we te maken hebben met dure houtsoorten en/of een houten vloer met nauwelijks tot geen noesten. Een massieve houten vloer ligt daarentegen lager in prijs bij "goedkopere" houtsoorten en een houten vloer met veel noesten.

Uitstraling van houten vloer

Veel mensen vinden dat een massieve houten vloer toch net iets meer karakter heeft dan een lamelparket houten vloer. Dit geldt het meest bij noestrijke houtsoorten, omdat deze in een massieve houten vloer mogen blijven zitten en niet uitgezaagd dienen te worden. Bovendien zijn de noesten in een massieve houten vloer beter te stoppen.

Levensduur van houten vloer

Een massieve houten vloer heeft een dikkere laag van mes-groef naar top, dan de toplaag van een lamelparket houten vloer. De massieve houten vloer kan derhalve vaker worden geschuurd.

Plaats waar de houten vloer komt te liggen

Een lamelparket houten vloer gaat meestal beter op vloerverwarming, omdat de totale dikte van deze houten vloer lager is dan bij een massieve houten vloer. Bij zwevend leggen kan een massieve houten vloer tot een plankbreedte van ca. 19 cm en in een ruimte van niet meer dan ca. 6.5 m breedt. Bij een lamelparket houten vloer kunnen dit veel bredere waarden zijn. Bij het lijmen van een houten vloer kan een lamelparket houten vloer vaak rechtstreeks worden geplakt op de zand-cemente onderlaag. Dit geeft lagere productkosten en lagere arbeidskosten voor de parketlegger.

Belangrijkste pagina's
houten vloer

Klik op de afbeelding voor directe toegang tot bovenstaande site