websites houten vloeren

houtenvloeren.tips

houtenvloeren.tips


Tips en veel informatie over houten vloeren

Website vol met tips en informatie over houten vloeren.

Houten vloeren tips houtsoorten houten vloeren

Voor houten vloeren zijn er een groot aantal houtsoorten beschikbaar. De meest bekende houtsoorten voor houten vloeren zijn; eiken vloeren en grenen vloeren. Er zijn echter nog tal van andere houtsoorten die zeer geschikt zijn voor houten vloeren. Te denken valt aan Maple houten vloeren, Essen houten vloeren, Cumaru houten vloeren, Iepen houten vloeren. etc

houten vloeren verschillden houtsoorten houten vloeren

Ook bij de eiken houten vloeren kunnen we een onderscheid maken tussen enkele soorten. Zo zijn er Europees eiken vloeren, Amerikaans Wit eiken vloeren en Amerikaans Rood eiken vloeren.

De eiken vloeren worden onderverdeeld in een aantal kwaliteitsklassen.

Bij Europees eiken houten vloeren spreken we over 1 Bis houten vloeren, select eiken vloeren, zagerij-mix eiken houten vloeren en grof en stoer houten vloeren.

Bij Amerikaans eiken houten vloeren spreken we van Prime/FAS houten vloeren of 1 com. houten vloeren.

Houten vloeren tips soorten houten vloer

We maken onderscheid tussen massieve houten vloeren en lamelparket houten vloeren. Een ander onderscheid is planken houten vloeren en parket. Bij planken houten vloeren wordt de houten vloer in wildverband gelegd en bij parket in een vast patroon.

Houten vloeren tips houten vloeren leggen

Houten vloeren kunt u zelf leggen of laten leggen door een parketlegger. Er zijn twee opties voor het leggen van houten vloeren; zwevend leggen houten vloeren en lijmen houten vloeren. Bij het leggen van houten vloeren op vloerverwarming raden wij het lijmen van de houten vloeren aan. Dit kan zijn het rechtstreeks lijmen van een multiplank of het lijmen van massieve planken op een ondervloer.

Houten vloeren tips afwerking houten vloeren

Houten vloeren kunnen worden afgewerkt met olie of lak. Aan de olie of lak kan een kleurpigment worden toegevoegd. Bovendien kunt u de houten vloeren eerst laten roken, verouderen, borstelen of beitsen


Belangrijkste pagina's
houten vloeren

Klik op de afbeelding voor directe toegang tot bovenstaande site